Filippa Rådin

10 tips till påskägg

Imorgon smäller det och påskäggen delas ut! Om jag i mina tidigare inlägg skrivit om tankar kring traditioner och hur det är idag så kan vi väl alla enas om att påsken är lite av godisets högtid. Barnen springer omkring sockerstinna fler timmar den här helgen och vi äter mer godis än vad annars gör.
Hos oss är det tradition att påskharen kommer med påskägget som han sedan gömt så att barnen får springa runt och leta, ibland har han lämnat spår efterse sig eller så har vi fixat en liten karta så kidsen får hjälp på traven. Men ser verkligen glädjen i ögonen hos dom och det är helt oslagbart, även om man vet att sockertoppen snart är här😊. Men i år har vi faktiskt tagit nytt grepp på godisfronten, Anja och jag bestämde oss för att köpa små ägg för få bättre kontroll på barnens intaget. För våra barn räcker det gott och väl med mindre godis dom nöjer sig med som finns, när det är slut är det slut liksom. Och till Elvis har vi till och med säkrat upp med naturgodis, hans öga vill ha vanligt godis men när han ska börja äta tycker han att det är för sött och då vill han ha fruktgodis istället.

I årets påskägg från mormor blir det en slant till sparande och ett biobesök med mormor. Älskar det, att hon ger bort tid och upplevelse med henne😊 Funderar man på att fylla påskägget med annat än socker kommer lite tips här:

1. Köpt eller hemmagjort presentkort på en aktivitet.
2. Pussel eller olika “tankenötter”
3. Böcker/tidningar
4. Pyssel – kan exempelvis vara snöre till vänskapsarmband, pärlor till att skapa egna smycken, mobilskal till äldre barn som dom sedan kan designa som dom vill med hjälp av nagelack, färg eller något annat påhittigt. Patches som du kan använda för att pimpa kläderna.
5. Slime
6. Squishy
7. Lego eller duplo
8. Minispel
9. Gnuggis tatueringar

Tänk på att du som förälder känner ditt barn bäst och vet vad som skulle bli den stora succén 😊, För Maximilian hade nog mitt hemmagjorda kanindiadem varit det bästa i årets påskägg om han inte redan fått det till sin utklädnad igår 😄😄

Ta hand om varandra, Kram ❤F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annette

  Jag och min 17 åriga dotter firade påsk själva i år. Dottern var mkt bestämd på att leta ägg ville hon göra. Så vi åkte och handlade tillsammans (var sin korg, vi fick inte titta i varandras). Jag handlade ansiktsmasker, rengöringskräm och krämer. Dyrt påskägg? Ja, men vi delar det mesta och vi har slut så i slutändan så blir det inte dyrt. Dottern blev jätteglad och på kvällen satt vi med varsin ansiktsmask och tittade på lets dance (vi valde att hönan kom tidigare till oss) Jag växte upp med att hönan värpte äggen till påsk 😁. Sen kom påskharen ifrån USA, men vi behöll hönan ☀️. Glad påsk

 2. Sandra

  Så bra med andra alternativ än godis med 🙂
  Köpte en tröja och en bil till min kompis son som han ska få imon. Hoppas det bli bra.
  Hoppas det bli en bra äggjakt för era barn imon. Ni är så duktiga och kreativa 😊
  Ha det så bra och ta hand om er
  Kram Sandra 💕

  1. filipparadin

   En bil tröja lät ju som en dröm! Kan aldrig bli fel😊. Hoppas du får en fin påskafton. Kram 💕F