Filippa Rådin

Veckans reflektion-om påsken skapades nu

Jag har verkligen snöat in på det här med varför vi firar påsk och hur alla traditioner kommit till. Kanske är det för att barnen blir större, ställer frågor som jag känner att jag inte riktigt har svaren på och därför blir det extra intressant att uppdatera sig lite så man fortsatt kan känna sig som ett levande uppslagsverk, haha

I veckan började Johan Glans fantastiska klipp snurra runt på sociala medier igen. Det börjar vara några år gammalt nu men jag skrattar fortfarande lika mycket varje gång jag ser det. Han skämtar om hur det skulle se ut idag om vi ville skapa en högtid kring påsk. Eller egentligen om vi skulle vilja skapa en högtid överhuvudtaget.
Det blir rätt komiskt att tänka på om påsken som högtid skulle kommit till idag… Hur hade det då gått till? Hade man som Johan Glans skämtar om, anlita någon PR-konslut och hade slutresultatet blivit ris, fjädrar och en jäkla massa ägg eller hade påsken sett helt annorlunda ut?? Jag menar, traditionen från när påsken kom till har ju successivt ändrats genom årens gång och som jag skrev om tidigare i inlägget kring skärtorsdagen så pratar vi ju inte om häxor på det sättet längre utan nu är det istället söta påskkärringar…

Glad påsk på er! Hoppas ni får er ett lika gott skratt som jag får när jag ser Johan Glans tankar kring påsk. ❤F

Johan Glans om det konstiga med påsken – World Tour of Skandinavien

Tycker du också att han har en poäng? 😄

Posted by C More on Monday, 26 March 2018

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.