Hemma hos oss (Köket) – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Annons

Hemma hos oss (Köket)

Många gånger när jag visat bilder här på bloggen har många varit så nyfikna på att veta mer om hur det ser ut hos oss och var man kan köpa vissa saker. Många av bilderna som tas till bloggen i hemmiljö fotas oftast i köket hemma hos oss. Det är absolut bäst ljus där i hela huset och sen är ju köket husets hjärta så passar väl inte bättre än att bilderna tas där 😊

Jag verkligen älskar vårt kök. En kombination med nytt och gammalt. Många saker har behövt lite puts och fix innan det gått att använda och för att det skulle passa in med resten av köksinredningen. Under många år hade vi bara stolar runt köksbordet, vi var nämligen på jakt efter den ultimata kökssoffan. Inte lätt att hitta rätt när man har en tydlig bild i huvudet om hur man vill att den ska se ut, men så en dag dök den upp. Vi fick tips om att “den” fanns hos en antik handlare nere på stan och när vi kom dit var det verkligen så. Soffan vi länge letat stod mitt framför oss och fick följa med hem till oss.

Jag har märkt att trenden med gamla kryddhyllor kommer och går lite. För oss har dom varit en viktig detalj sen ungefär samtidigt som vi byggde köket för ca sex år sedan. Vi valde att använda gamla träbackar och bygga vår egna hyllkonstruktion för att det skulle passa in. Det är sånt här jag älskar, när man kan skapa sitt egna drömkök utan att ständigt behöva köpa nya saker. Det finns så mycket fint man använde förr i tiden som går precis lika bra att använda idag.

Sen har vi vårat vitrinskåp, hur fint är inte det? 🙂 Tyvärr stängdes dörren lite hårt en gång så det blivit en spricka i glaset och vi har inte riktigt tagit oss för att laga det än. Men det rymmer verkligen mycket och blir en snygg inredningsdetalj på samma gång. Dörrarna är av gamla fönster som vi sedan byggt en stomme till som jag målade och fixade länge med för att  få den rätta nyansen i färgen 😊. Älskar verkligen skåpet och det känns så kul att Anja och jag gjort det tillsammans.
Även om vårt kök i grunden är något som är designat åt oss ut ifrån våra idéer och  tankar så är det i dom små detaljerna som vi genom tiden adderat det som gett det en själ.

Kram på er ❤F

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    I absolutely love the mixture of old and new in your kitchen. And how wonderful that you were able to build the cabinet and shelves yourselfes.

  2. Sandra

    Jättefint vitrinskåp 👍🏽😊 kul att få se. Så mysig känsla och tänk att ni gjort det tillsammans.

    Ha en bra lördag
    Kram Sandra 💕

Annons