Lever vi vår dröm genom våra barn? – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Lever vi vår dröm genom våra barn?

Sista tävlingen för säsongen är avklarad och vi rullar hemåt.
Det här har verkligen varit en utmanande helg, Regnet har öst ner och förutsättningarna för att boosta sitt tävlingssjälvförtroende har varit tuff på start, Emmi har fått jobba hårt med sig själv och humöret har svängt. Jag tror det varit rekord i tårar på många av åkarna. Och jag är djupt imponerad av ALLA ungdomar som har stått på start den här helgen!!!

Den här helgen har jag tänkt fler än en gång på hur viktigt föräldraskapet är och hur vi som föräldrar uppträder mot våra barn och då menar jag inte bara mitt barn.
Det är svindlande lätt att blanda ihop sina egna drömmar och viljan att prestera med sina barn. Vi har ett ansvar som vuxen och man får inte glömma att det inte är jaget som står på start och ska kasta mig ner i dåliga förhållanden, det är inte heller jag som ska prestera och det är inte jag som har ett sviktande självförtroende i stunden. Därför är det inte min uppgift att lägga mina förväntningar på någon som verkligen inte är förtjänt av det.
Min uppgift är att stötta, ge förutsättningar och finnas där till 100% inget annat varken mer eller mindre.

Idag åker vi som familj hem stolta och stärkta över en riktigt kämpar helg! Tack älskade Emmi för att du ger oss möjligheter att ständigt utvecklas med dig ❤!

Hoppas ni haft en fin helg! Kram F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kicki Westrin

    Mycket tänkvärt. Jag är själv alpinförälder och har, tyvärr, många gånger på tävlingar, sett föräldrar som skriker, blir arga på sina barn när de inte lyckas så bra som föräldrarna förväntar. Det gör mig så ledsen och förbannad. Vår inställning och mål har alltid varit att det ska vara roligt och att vår dotter får möjlighet att lära sig att åka skidor i gemenskap med andra barn o ungdomar (och även vi föräldrar, för vi får ju också vara med och träffa alla andra härliga föräldrar). Dessutom har vi verkligen fått umgås med vårt barn under alla timmar vi spenderat i bilen till och från tävlingar.