Filippa Rådin

Det är hög tid att börja bli mer självständig!

För några veckor sedan fick jag ett mejl av en följare angående ett ämne som jag försöker undvika att tänka på men som är högst livsviktigt för oss. Det handlar om hur vi skulle klara oss och vilka följderna skulle bli om vi utsätts för allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Om viktiga funktioner i samhället inte rullar på som vi är vana, hur fungerar det då med mat, värme, vatten och kommunikation? Det här är sådana saker som vi idag bara tar för givet. Vi trycker på lampknappen och lampan tänds, så startar kranen och ut rinner färskt dricksvatten.

Det här ämnet har varit ett hett diskussionsämne senaste veckan och kommer förmodligen bli ännu hetare nu alla svenska hushåll fått en broschyr av myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det handlar inte om att skrämmas utan att vi alla ska bli uppmärksamma på hur vi själva skulle kunna hushålla med våra egna resurser om vi någon dag skulle hamna i en situation där dom levnadsvillkor vi har idag skulle rubbas. Vi lever så extremt skyddade i Sverige i många olika aspekter, därför blir det för mig så påtagligt och snudd på otäckt att tänka tanken på om vi en dag inte har samma tillgångar som idag.

Jag har själv som sagt varit extremt dålig på att tänka i dessa banor men jag inser att bara för att tanken är skrämmande på en annan verklighet måste man också acceptera att saker kan hända, saker som vi inte styr över och det vi är vana att ha lika snabbt kan tas ifrån oss. Även om jag inte tror att något skulle hända imorgon så gör det inget att vara förberedd OM det någon gång i framtiden sker att våra förutsättningar ändras. Vi är verkligen så extremt känsliga då vi hela tiden förlitar oss på andra, hög tid att börja bli mer självständig.

Kram ❤F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Margaretha

    Jag är en riktig prepper😁insåg för flera år sen att det som va så självklart hemma på gården på landet inte fanns kvar, så jag har allt som kan behövas för några veckor!hojta om du behöver tips,men jag gissar att din fru kan en del!kram och trevlig helg!