Filippa Rådin

Helgsummering och 4000 skruv senare

Som vanligt så går livet i 110% här hemma hos oss. Om ni tycker att jag varit lite frånvarande den senaste tiden så finns det en helt förklarlig anledning till det, nämligen närmare 4000 skruv och trall. Vårat liv har den senaste tiden gått ut på att skruva trall, från det att vi vaknat till det att vi gått i säng. Så var det även den här helgen.

Fredagen började med upp till väckarklockan, göra barnen redo för förskolan och skolan när dom var iväg så satte vi igång med vårat projekt. Trallen! Vi gav järnet då vi verkligen ville ha kommit så långt som möjligt innan kvällen då vi skulle iväg till Duå för att vinka hejdå till en av våra favoriter till bartender Emil Åräng. Det bjöds på lyxiga drinkar och vi hade verkligen en helkväll i vuxet sällskap jag och min fru, vilket var så himla välbehövligt efter den senaste tiden. Ni som följer mig på instagram vet att kvällen slutade på max tillsammans med alla fina studenter efter deras bal. Anja undrade om jag fått en 40års kris eftersom vi satt på Max och slaffsade i oss hamburgare med kidzen, men så var det inte.. hahaha!

Lördag vaknade vi upp lite småtrötta och bakfulla men det var bara att göra slag i saken och ge sig ut till trallen igen. Hela dagen gick sedan i någon form av skytteltrafik, jag och Anja jobbade i skift med trallen. Anja skulle iväg på fotbollscup med Emmi och tog då även med sig pojkarna så medan hon var iväg på det var jag hemma och skruvade, sen var det min tur att åka med Emmi och hennes kompis Emmylo till Jump där dom skulle ha kalas. Hela dagen var som ett enda stort pussel att försöka få ihop, men ingen kan komma och säga att vi inte var lösningsorienterade eller produktiva i alla fall.

Så kom söndagen, dagen vi hade bestämt oss för att vara ”lediga” på. Vi har som sagt verkligen haft fullt upp och kände att vi nu behövde en heldag tillsammans med barnen där inga måsten skulle få komma i vägen. Maximilian vaknade tidigt så han och jag gick ut och snickrade lite tillsammans, han ville verkligen få hjälpa till så klart han skulle få göra det. När resten av familjen var uppe tog vi oss iväg till vår nya favorit till lekpark som man hittar här på Umedalen i Umeå. När vi har varit dit så har det varit en kamp mellan mig och ena balansgången som finns där, så var det även igår. Men jag fick se mig utslagen av Emmi som klarade hela sträckan med glans. Efter vi hade lekt av oss var det dags för glasspaus, en riktigt välbehövlig sådan. Alla i familjen verkligen bara njöt av en utflykt även om den inte blev speciellt långt bort hemifrån. Senare på kvällen kunde vi äntligen duka upp middagen ute för första gången sedan trallprojektet drog igång. Allt detta slit, även om det inte är helt klart än är så mycket värt det när man igår äntligen fick njuta av den!

Kram, F.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Micaela

    Hur funkar lekparken för den yngsta? Har funderat på fara dlt men allt ser så läskigt ut för en tre-åring 🙀

    1. filipparadin

      Visst var det så ha ha ha jag har skallen full av trallskruv. Tack för att du korrigerar mig💕🌸 kram F