Sommarplanering – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Sommarplanering

I takt med allt som händer här hemma på gården så sitter vi i planeringsträsket över vad hela familjen ska hitta på i sommar. Som vanligt så är Rådin/Pärson alltid ute i sista sekund när det kommer till sånt här så vi insåg lite paniken här i veckan när vissa av våra planer verkar vara fullbokade. Men förhoppningsvis hittar vi något lite kryphål och tar oss iväg på alla äventyr vi hade planerat från början.

Nu luktar det verkligen sommarlov. Idag tar dom studenten här i Umeå så just nu är det trafikstockning i hela stan och man hör det sjungas “för vi har tagit studenten” lång väg. Imorgon är det Emmi´s tur att få gå på sommarlov, hon kunde inte längta mer just nu och jag förstår henne. Jag minns själv den där glädjen och känslan över att man nu äntligen fick ha sovmorgon hur länge man ville och bara kunde vara ute och leka med sina vänner.

För oss kommer den här sommaren att bestå av en utlandsresa i alla fall, så just nu sitter vi och kollar resor för glatta livet. Helst åker vi redan nästa vecka för att verkligen få kicka igång sommarlovet på riktigt. Men det är så mycket beslut att ta i samband med en resa, riktiga lyxproblem men samtidigt vill man att det ska kännas helt rätt och passa hela familjen. Reser man själv är man sällan lika kräsen men när barnen ska med vill man att det ska kännas både barnvänligt och lite extra smidigt. Sen har vi även tänkt åka till legoland, vi har en i familjen som fyller hela 6 år i sommar och största önskan är legoland något vi verkligen vill försöka uppfylla för honom. Har någon av er varit på legoland som har tips till oss på boende och andra aktiviteter så skriiiiiiv! Alla tips är välkomna! 🙂

Nä, nu ropar trallen här ute på mig igen. Nu är vi inne på sluttampen och ser för varje dag målet närma sig!

Kram, F. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Vi var på Legoland för två veckor sedan med vår 4 åring samt hans kusiner på 6 och 3 år, helt underbart!! Vi hyrde stuga i Lalandias stugby, jättefin stuga med 3 sovrum å plats för upp till 8 personer. Gångavstånd till Lalandia och Legoland. Förutom Legoland var vi på badhuset i Lalandia som var stort å inga problem att spendera massa timmar i. Vi var på båda ställena två dagar (Vi fick gratis inträde till badhuset tack vare vårt boende). Legoland behövdes två dagar till å gärna mer 🙈då vi inte hann med allt. Vår son frågar redan när vi ska åka dit igen…
  Sedan finns det ett “legohus” inne i Billund och ni har en djurpark några mil bort. Vi han inte med dessa denna gången dock.

 2. Hanna

  Legoland är trevligt men vill ändå informera om att det är 7 årsgräns för att få ta “körkort” på Legoland. Kan bli några tårar hos den som är lite för liten.

 3. Therese

  Nu ligger Umeå där det ligger och ni kanske flyger till Danmark…men om ni har möjlighet så gör ett stopp på Astrid Lindgrens värld på vägen! Vi har två barn i exakt samma ålder som era pojkar och de älskade stället när vi var där förra veckan. Och vi vuxna också. HELT fantastiskt! Och intresset för Astrids älskade sagor har gått från att knappt vara intressanta alls till att pratas om och tittas på nästan varje dag. Ni kommer inte att ångra det stoppet!

  Inget ont emot Umeås placering i övrigt. Älskar Umeå och de åren jag hade där är de roligaste i mitt liv och gav mig vänner för livet. Pluggade där i 5 år och då flyttade jag 40 mil söderut och nästan till södra Sverige med mina dåvarande mått mätt 😂

 4. Malin

  Boka via lalandia i Billund.
  De har fina stugor.
  Legoland ligger 500 meter från lalandia.😍
  Har bott där flera gångwe