Filippa Rådin

Harmoniskt? Knappast!!

Även i den perfekta semesteridyllen, där barn badar i solnedgången och föräldrarna tittar på varandra med kärlek likt ett skimmer runt omkring sig. Även där…eller här i Santorini hos familjen Pärson-Rådin kan kaoset otäckt smyga sig in.

Jag måste säga att Santorini är underbart och oerhört vackert på sina ställen, vid vårt hus har vi en oas och här blommar familjen. vi lever i vår takt och tiden står nästan still. Varför bryta ett vinnande koncept när man redan hittat himmelriket? Ja ja men även vi vill upptäcka och se oss runt. Så utan att läst på så mycket, tog vi bilen för att åka in till Oia. Vi tänkte att det kunde vara lite chill att se den omtalade solnedgången och sätta oss på någon mysig restaurang… Allt började med en stekhet bil och trots att AC blåste på för fulla spjäll verkade det som att luften stod helt stilla, ungarna började ett mindre krig i baksätet, resan tog dubbelt så lång tid än vad vi räknat med och ju närmare vi Oia vi kom desto tätare  blev trafiken och när vi väl kom fram stod vi i princip still. Vid det här laget var kidsen huuuuungriga! Såklart dom var.

Oias romantisk trånga gränder som slingrar sig likt en labyrint ( har läst det någonstans i efterhand) är nog en helt fantastisk upplevelse  för vem som helst, men ni som känner mig vet hur jag känner inför att känna sig trängd stora folksamlingar. Där kom ”familjen Anja Pärson” med hungriga barn i släptåg och gatorna var propptjocka med människor med samma hungriga mål att se solnedgången på bästa sätt. Det fanns inte ett bord på någon restaurang om man inte bokat innan. Jag önskade mig en annan plats! Så klart borde vi ha tänkt lite i förväg, men ön har känts så tom på folk( på de alla andra ställen vi varit på) så det har inte känts nödvändigt.

Trots det hittade vi en liten underbar restaurang mitt i kaoset där barnen kunde äta sig mätta och titta på det som ska vara världens vackraste solnedgång.  Efter det blev vi inte långrandiga i Oia, snabbt letade vi oss till bilen för att åka tillbaka hem.

…Man skulle kunna tro att vi hade lärt oss av våra misstag men att åka och ta en snabb glass i Fira lockade igår. Fira är ju dessutom en helt annan by… det må vara ett helt annat ställe men fortfarande inget för vår familj. Solen stekte, barnen svettades och vi trängde oss runt innan vi hittade ett bra glasställe där vi snabbt åt vår glass för att skynda oss tillbaka hem. Jag behöver inte säga mer, Harmoniskt? Knappast!!

Kram på er❤F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Py

  Expressen har en artikel i dag som handlar om just det du skrev om. Santorini tar emot för mycket turister.
  Dina bilder ut över havet är galet vackra.

 2. therese Ålstig

  Underbart skildrat. Visst kan någonting som låter så idylliskt eller otroligt lockande bli till kaos. Jag och mina dina våra , fem grabbar 9, 10, 11, 13 och 14 åker snart på husvagnssemester till Mora, vi får se hur mycket vi kommer ångra det när vi sitter där i husvagnen och trängs och barnen är lessa och det regnar. Nä, nog hoppas jag vädret blir bra och barnen är sams… =)

 3. Conny

  Snygga bilder och det råder ju ingen tvekan om att det är en semesteridyll – av bilderna att döma. Jag blir lite nyfiken på hur själva midsommarafton förflyter på ett ställe som detta? Själv hade jag en helbra midsommarafton med vänner och bekanta. Vi hade gjort den vanliga maten med sill och så vidare. Sedan en tid tillbaka har jag lagt till rårakor som alternativ till kokta färskpotatis och det verkar vara lyckat eftersom de går åt. Det började som experiment men då det är god åtgång så har jag fortsatt. Är det något Du skulle kunna tänka dig? Sedan, jordgubbar såklart och jag är så glad att jag köpt en Champion CHPCM115 Retro Small för då är det så lätta att fixa lite popcorn utan kladd och stök. Det blir alltid poppis fram på kvällen.

 4. Eva Karlsson

  Oj som de kan bli- tror de Aller flesta som åker iväg med relativt små barn gjort den samma erfarenheten- att just de som skulle bli lite extra mysigt i stället blev en liten ”miss” om man får säga så. Vi har gjort exakt samma upptäckt . Ha en fortsatt trevlig semester ♥️

 5. Christian

  Oops! Tråkigt när det bli så på semestern. Ni får tänka på de barn som sitter i en gummibåt över M3delhavet och hoppas de överlever.

 6. Sandra

  Oj, så det kan bli. Semester är inte bara lugn och ro. Fast det är det man vill.
  Hoppas ni idag återhämtat er och er dag är lugnare 😊

  Må så gott
  Kram Sandra 💕