En födelsedag man inte vill ha – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

En födelsedag man inte vill ha

Det finns bara en i familjen som vaknar tidigare än tuppen när det vankas presenter. Det är helt omöjligt att hinna före Elvis när han fyller år. Imorse kom han in till oss redan innan kl 06. Idag har det varit en födelsedag som troligen Elvis kommer att minnas när han blir äldre trots att det är en han vill glömma. Igår fick han som sagt vattkoppor och när han vaknade imorse så var det inte en lindrig omgång som bara ger några blåsor. Hela överkroppen och ansiktet var fullt av blåsor och en hög feber. Vår underbara älskade lilla 6 åring!! Killen som längtar mer än någon annan tills han fyller år. Knappt har han fyllt år innan han börjar räkna ner till nästa födelsedag. Och nu när dagen äntligen är här så blir han toksjuk!!

Alltså mitt hjärta blöder när jag ser hans ledsna ögonen på vår tappra kille som försöker hålla skenet uppe och inte bryta ihop totalt.  Vi hade planerat den bästa dagen med enbart familjen på frukost för att sedan åka på Jump med sin syssling som precis flyttat upp till Umeå och sen hem och fira med tacos och tårta. Men det blev tvärstopp allting fick ta en ny vändning och vi har tagit det helt i Elvis takt idag. Anja har maxat med bullar, pajer och cheescake i köket Elvis fick Lego ( det är nästan det enda han önskat sig) som Emmi hjälpte honom att bygga ihop och mamma kom hit och hjälpte till. Så det har varit full fokus på födelsedagsbarnen. Men när ens barn som längtat intensivt i 364 dagar på sin födelsedag väljer att ta täcket för att lägga sig i köket i soffan och bara ligger sorgset och tittar på vad vi andra höll på med och somna om vart annat. Blir man ödmjuk som mamma. Vad jag önskat att det var jag som låg sjuk istället!!

Under kvällen har det bara varit dom närmaste här och firat Elvis och trots att det inte blev ett full rulle kalas har han har varit nöjd . Han fick välja själv om han ville ställa in och fira en senare dag men han ville ju fira idag såklart.  Älskade liten, tillslut innan sovdags så bröt han ihop totalt, ont på hela kroppen, kliande, svidande och jobbiga blåsor överallt. När det till och med är inne i örat och på ögonlocken så är det tufft!! Hoppas att hans 6 år och 1 dag blir bättre!!

Kram❤F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta Larsson

  Stackars lilla pricken <3. Hoppas han mår bättre & att det inte kliar så mycket. Potatismjöl är annars bra mot det.
  På nätterna hällde jag det över mina barn när det var som värst :)). Kram på er / Lotta

 2. Anette

  Hej! Stort grattis till Elvis! Jag tyckte ni gjorde det bästa för att trots allt göra hans dag rolig och speciell. En produkt som hjälpte min dotter jättemycket när hon hade vattkoppor var PoxClin.
  Kram, Anette

 3. Sandra

  Vilken tapper kille ni har. Kämpade igenom sin 6 årsdag trots sjukdom ❤️
  Gör verkligen ont i mig att läsa så kan anar att det känna tufft som förälder att se sitt barn sjukt på den stora dagen han väntat på så länge.
  Hoppas han idag mår bättre.
  Kram Sandra och krya hälsning till Elvis 💕

 4. Christine

  Vattkoppor är inte kul att få. Stackars Elvis! Ni får fira en andra födelsedag när han har piggat på sig.
  Ett tips för att lindra klådan! Ni kanske har fått tusen tips. Men be att få flytande Tavegyl utskrivet på hälsocentralen. Det lindrar klådan och gör det liiiiite lättare att vara sjuk.