Filippa Rådin

Tungt härligt pass på fjället

Just nu är vi uppe i fjällen hos Anjas föräldrar. Här händer det verkligen något hela tiden så det är svårt att hitta tid till att sitta ner och skriva. Men nu sitter jag nyduschad i soffan efter en härlig löptur uppe på fjället med kärleken och Anja håller som bäst på att natta Emmi så jag har en stund över innan det är dags för kvällste och sedan rasa i säng.

Från det att vi vaknar tills vi går i säng är det rörelse. Idag efter frukost tog vi båten för att dra upp nät, Anders hade lagt ut kvällen innan så att vi kanske skulle få färsk röding till lunch idag och till vår lycka var det fisk i näten! Barnen åt mormors ugnspannkaka när vi kom i land medan vi rensade fisk. Alltså att få ge barnen insikt att fisk inte kommer i block från frysen ger mig alltid en tillfredsställelse. Även om de varit med förr så tittar de nyfikna på när de rensas.  När det var dags för oss att äta började barnen med egna lekar, Emmi och Ellen körde hård agilityträning med hundarna, Maxi körde runt på en stor tramptrakor och Elvis försökte hänga med tjejerna i hundträning men eftersom han är minst fick han mest agera lockbete i ”tunnlarna” som hundarna skulle igenom. Ha ha ha ha. Och mitt i allt sitter man själv och äter gillad nyfångad röding. Värsta lyxen!

Det är så man laddar batterierna och får ork över till att måla stugan andra varvet. Inte hela såklart… men en vägg, Vi är tvungna att spara lite så att vi har kvar att göra innan vi ska åka hem 😊.
Tanken var att Anja och jag skulle tränat i morse men så kom fisket i vägen och sedan rullade dagen på men det gör ingenting med tanke på vilken kväll vi fick tillsammans! En lång löptur upp på fjället! Jag har inte sprungit så mycket i fjällterräng tidigare medan Anja byggt upp hela hennes grundfysik på fjället så för mig var det lite trixigt och svårt i början men man kommer lätt in i det. Grymt kul och en rejäl utmaning vissa partier😊!

Njut av allt ni har framför er! Kram F  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Härliga bilder från fjällen hos Anjas föräldrar.
    Hoppas ni får det fortsatt bra och njuter av tillvaron.
    Ta hand om er
    Kram Sandra 💕