Filippa Rådin

Vattkoppor från helvetet

Har inte orkat skriva på några dagar. Vårt minsta lilla hjärta har fått vattkoppor. När Elvis åkte dit tänkte vi att Maximilian troligtvis också kan få det och vi kände väl att, ja det bästa vore väl att få det överstökat så att alla barn har haft det.

Det började med hög feber för några dagar sedan, efter en magisk tur med strålande sol i båt uppe hos Anjas föräldrar trodde vi först att han hade fått solsting och värmeslag eftersom det är så varmt. Men sen gick det fort han blev snabbt sjukt dålig. Anja skulle haft ett jubileumsfirande med sin gamla klubb i Tärnaby men vi fick ställa in allt för att packa snabbt och gasa hemåt. Det är alltid skönare att vara hemma med sina egna leksaker och en källare som är sval.

Igår var det verkligen en dag som vår lilla kämpe inte vill minnas. Hela munnen full av blåsor, uppsvullen, klåda och allmänt hemskt. Är man 3 år så är det inte så lätt att förstå att en sval dusch, kräm och allt annat som kan vara skönt på blåsorna är bra. Och vi har verkligen har en kamp när det gäller alvedon, potatismjöl, Aloe Vera och en medicin som ska hämma klådan. Medan han har varit sjukt frustrerad och ARG. Idag är det tack och lov mycket bättre och han har öppnat munnen och börjar prata igen. När leken är tillbaka i kroppen och han bubblar så vet man att det är påväg att blir bra igen. Nu måste vi bara hålla klådan i schakt. Jag undrar lite hur vi kommer minnas den här sommaren!?
Det som dock känns bra just nu är att vi snart är förbi vattkoppor och aldrig mer behöver bry oss om det igen. Tjohooo!!

Kram på er! F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Men nej vad tråkigt att höra. Stackars lilla Maxi 🙁
  Så sjuk och mycket koppor. Inte kul alls.
  Har aldrig haft vattkoppor, på ont och gott.
  Ja minne av denna sommar för er stavas nog ”vattkoppor”
  Men som du säger snart är ni förbi med vattkoppor och behöver aldrig mer bryr er om det. Man måste ju försöka se nån ljusglimt i det hela.
  Krya kram till Maxi
  Och kram till er andra som kämpar bredvid
  💕💕💕💕💕

  1. filipparadin

   Precis som du skriver snart är vi ute på andra sidan och då ska vi njuta av friheten 😊. Ta hand om dig! kram F

  1. filipparadin

   Ja det är vi, vi har varit i kontakt med läkare. Men nu är vi snart ute på andra sidan😊, såååå skönt! Har verkligen lidit med våra små pojkar den här sommaren. inget roligt att få vattkoppor i den här värmen direkt. kram F

 2. Linn

  Ring en läkare via kry appen så ni får med det i journalen, då kan ni sen få ersättning från barnförsäkringen om det blir några ärr. Men då måste man ha haft läkarkontakt.

   1. filipparadin

    Japp vi har poxclin och sedan allergi medicin mot klådan, har varit i kontakt med läkare som tur är. Men det är kämpigt trots medicin. Tack för omtanken🌸 Kram F