Filippa Rådin

Man måste ha ett jävla system…eller?

Idag rök vi ihop om disken, Anja och jag. Ha ha ha vilket leder till att jag MÅSTE fråga er, hur har ni det hemma hos er?
Är det så att jag är diskmaskinsgestapo!? Eller är jag bara lite smartare än min älskade fru 😊? Jag menar jag har bra mycket roligare saker att göra än att plocka ut och in i en diskmaskin, dagarna i ända och framför allt mycket roligare saker än att öppna en diskmaskin som är packad så dåligt att jag bara vid första anblicken inser att jag måste packa om och diska om skiten.

Nä man MÅSTE ju ha en jävla system för att stå ut med att ens ha något så tråkigt som disk! För mig är det en självklarhet att ha en tydlig plan så att man får ut maximalt av utrymme och resultat. Inte bara trycka in så mycket som möjligt och hoppas att det håller när maskinen gått klart.

Ha ha ha vi är så olika jag och min fru. Har ni hört det förr? Hon har hela sitt liv jobbat med hundradelar och jag med detaljer det är därför vi är en perfekt kombo men samma syn om diskmaskinen har vi inte och kommer nog förmodligen aldrig att få.

Hoppas ni haft en underbar dag! Kram❤F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Hahaha! Man måste ha ett system! Jag och min man hade olika åsikter om det innan. MEN han envisades med att i bestickfscket ska allanknivsr vara i ett hål och gafflar i ett osv…. jag förstod inte varför.. och han blev arg för att jag inte respekterade hans idé och provade på den…. den är genialisk! Idag blir jag irriterad när familj och vänner sätter det fel i min maskin 😀😀😀

 2. Emelie

  Hahaha låter precis som hemma hos oss 😅 min sambo vill ha ett system så att allt blir rent, vilket jag tycker det blir när jag organiserar också! Vi bråkar inte om de men hon har många gånger hintat om att jag gör ”fel” och att det inte blir helt rent. Jag tänker såhär: Jaja de är väl bara att diska om de som inte blir rent 😅 de finns roligare saker att göra… tur att man är olika 😄

 3. Anna

  Igenkänningsfaktor deluxe 😀 min sambo packar in och jag packar om nästa ggn jag ska lägga in ngt hahahaha men jag har gett upp 😉 så nu får hon jaga kidsen (3 och 1 år – två pojkar som aldrig är still) medan jag städar undan i köket efter varje måltid. Hon får lektid med dem och jag får ordningen i maskinen som jag vill hehe 😉

 4. Anna

  Hahaha precis som vi har hemma! Min sambo har ett system och blir galen om jag inte packar diskmaskinen enligt hans system! Kul att höra att fler har samma bekymmer hahaha!

 5. Caroline

  Klart man måste. Det får ju plats så mycket mer om man packar den rätt.

  Och det känns också helt rätt att hänga varje familjemedlems tvätt på varsin del av torkställ ingen för att väldigt snabbt och enkelt kunna vika ihop allt. Det tycker min man är onödigt….

 6. Maggda

  Jag råkade flytta en sak en gång som min sambo satt in i diskmaskinen, sen var vi osams och han vägrar fylla diskmaskinen än mindre tömma den. Får bara till svar att han vet inte vart saker ska vara, så bättre jag gör det själv. Går så bra för mig, nu kan han om jag frågar hjälpa till med disken, men han tvättar gärna en maskin med tvätt, det gilla han skarpt.

 7. Malin

  Haha samma hos oss man och barn bara packar in det, sen kommer jag och ändrar och har mig, Säger jag något så får jag bara svaret, att det spelar ju ingen roll hur vi sätter det du ändrar ju det ändå.

 8. Stine

  Inget system här. Får det plats får det plats. Jag tror det är sånt Classic där parrelationer stirrar sig blind på för man tillåter inte den andra att göra saker på sitt eget sätt även fast man vill ha att den andra också ska göra sitt. Det känns nu ändå som att ni är bra på det och min poäng var egentligen bara att livet är för kort att tjafsa om diskmaskinen.

 9. Madde

  Jag är precis som du ,Filippa! Måste bita mig i tungan när tonåringarna ställer in disk (eller maken för den delen)- är ju glad att de tar tag i det. MEN jag har också ett system och vissa saker ska stå på vissa platser där i maskinen. Jag förstår dig- fullkomligt! Kram Madde (Ume bo)

 10. Camilla

  Tack….äntligen en som jag. Har ”ärvt” det av min moster som tagit det till en nivå som kanske inte är helt normal, där t.o.m glas av samma typ ska stå tillsammans, muggar tillsammans osv. Samma storlek på tallrikar står tillsammans….ja du förstår, och det som sen inte får plats, ja det diskas för hand. Kristallglas skulle aldrig komma på tanken att få diskas i maskin t.e.x . Nåja, alla är ju olika som tur är och vilken tur att man kan kompromissa och komplettera varandra. 🙂

 11. Sara

  Jag är som dig! Min man är raka motsatsen. Jag har gett upp hoppet och sköter det själv helt och hållet. Min man får ta all tvätt istället.

 12. Jenny

  Sedan jag jobbade inom restaurant har jag alltid sett det som en utmaning att få i så mycket som möjligt, men fortfarande få allt rent. Jag blir inte tokig om det inte är strukturerat på bästa sätt, men det jag inte kan stå ut med är att saker ställs in så att det bara skriker ”jag kommer aldrig bli ren, för vattnet och diskmedlet har ingen chans att nå alla ytor”. Då undrar jag liksom vad människan tror att diskmaskinen har för övernaturluga krafter! 😖😄

 13. Maria

  Min man: noggrant tetrissystem och allt ska få plats. Jag: lägger in där det finns plats och diskar hellre halvfullt än står och pysslar och passar in noga… 😄 Vi har alla olika styrkor! 😁

 14. Ewa

  Struktur definitivt, var sak på sin plats och inte överfullt – det lönsch liksom inte… blir galen då maken ska pressa in för mycket så att hälften är odiskat när maskinen är ”klar”. Han förstår liksom inte…

 15. Petra J

  Jag håller helt med dig! Var sak har sin plats och så måste det vara ordning (och reda) och få in så mycket som möjligt i maskinen.

 16. Linda jönsson

  Min sambo har samma syn som du. Men jag har samma syn som Anja in med skiten sen är det klart finns roligare saker att göra. Så min sambo vill att jag sätter det på diskbänken så han får sätta in som han vill ha det.

 17. Titti

  Det betyder bara att du är strategiskt, skaffar dig en snabb överblick och ser möjligheter d,v.s. det går in mer i diskmaskinen på ett annat vis. En bra egenskap som jag vet någon tagit upp i sitt cv. Känns det som jag också har koll på vår diskmaskin? 😊 Kram

 18. Lena S

  Vilken igenkänning. Jag jobbar hårt med diskmaskin både hemma och på jobbet… Det är verkligen få som fattar hur bra det kan bli om man packar RÄTT 😀

 19. Madelen

  Absolut att det ska vara ett system. Få plats med så mycket som möjligt, Diska den så få gånger som möjligt speciellt denna sommar med brist på vatten på många ställen runt om i vårt land. Der är som ett Tetris att packa diskmaskinen 😀

  Ha en underbar sommar!

 20. Maria

  Fick min första diskmaskin för tre år sedan när jag köpte en nybyggd lgh. Jag lär mig fortfarande att packa in i den, det är svårt! Bäst är dock den utdragbara korgen för besticken jag har överst. Gillar inte oordning på besticken!

 21. Sofia

  Så det är inte bara jag! Var sak har sin plats gör att maxa utrymmet. Självklart för mig men inte för min man haha.