Filippa Rådin

Ett paradis

Gotland semestern har varit kort och intensiv men trots det känns det som vi var där länge och i stillhet. Vi har verkligen prickat in magiska ställen som passar oss och vår familj som handen i handsken. Gotland har gett oss ett bättre avslut på sommaren 2018 än vad vi vågade drömma om. 

Från Djupvik fick vi inbjudan till norra Gotland och Bungenäs. 

Men herre j-ar vilket paradis! Hit vill jag verkligen tillbaka men är tveksam på om jag får med mig Emmi 11 år som la sig ner på sängen och DOG när hon insåg att: – DET FINNS INGET WI-FI!!!! Ha ha ha Ett världsproblem stort nog att lägga all sin energi på😄.
Innan vi kom dit pratade alla om ljuset och det är verkligen något speciellt med det, sååå vackert!
På väg upp till norra delen stannade vi till på några fina ställen också men jag tänkte att jag skulle göra en enkel sammanställning till er, lite så att det blir som våra gotlandstips till er så har ni allt samlat. Men Bungenäs! Har ni möjlighet så besök det. 

Bungenäs är verkligen en skatt jag hoppas man kan bevara länge länge. På så många platser i världen så försvinner naturens skönhetskatter, vi människor har blivit allt mer giriga och miljön är så ansträngd att den kanske aldrig kan hämta sig igen. I år har vi haft en magisk sommar med tropiskvärme och sol vilket ger mig stor glädje men det är med en klump i magen. Det borde inte vara så här varmt så här länge. Medans vi badar och njuter flämtar jorden och stönar efter vatten, MIljön är bland det viktigaste vi har och under vår sommar slår det mig hur mycket med skräp vi lämnar efter oss. I sommar har vi under våra resor försökt ge barnen en insikt i hur man kan hjälpa till. Ett glasspapper som ligger på marken går att plocka upp och lägga i soptunnan. En liten påse i ryggsäcken så man kan plocka lite skräp i naturen och göra en insatts. Sortera sopor och åka tillsammans till återvinningen.

OM vi alla tar små steg framåt i hur vi behandlar vår natur kan vi göra stora grejer. Jag har stort hopp på oss! Knyter vi näven så går det att göra så mycket. Det har under den här sommaren blivit roligt och en naturlig grej för våra barn att plocka upp plast och andra skatter dom ser som ligger där de inte bör.

Kram❤F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej!
  Vart på Gotland var det Ni tältade? Såg supermysigt ut o skönt med en vanlig säng:)
  Med vänlig hälsning, Ida

 2. Sandra

  Så underbart ni haft det på Gotland. Tack för tips och så. Drömmer om att kunna åka dit en dag.
  Aldrig varit där så det får bli ett mål. ☺️
  Ta hand om dig
  Kram Sandra 💗