8000 kvinnor drabbas – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

8000 kvinnor drabbas

I dag vill jag slå ett slag för Rosa bandet, det är inget samarbete på något vis utan bara så sjukt viktigt på alla sätt. Visste ni att varje år drabbas 8000 kvinnor av bröstcancer i Sverige! Och vi är många för att inte säga alla av oss som känner någon som drabbats. Genom att köpa det Rosa bandet bidrar du med pengar till forskning för att bekämpa sjukdomen, allt för att färre ska drabbas och fler överleva. I år är det min favorit designer Bea Szenfeld som fått äran att formge det sextonde bandet i ordningen och bandet och är formgiven som en stege och tillverkat i slitstarkt papper. Stegen är tänkt som en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld.

 

Bea Szenfeld är modedesigner, känd för sina fantastiska kreationer i papper många gånger på gränsen mellan kläder och konst. alltid hårresande vackra, om du frågar mig. Hon har även en tung meritlista med stora artister bakom sig och har designat plagg till bla Lady Gaga, Ola Salo, Loreen , Laleh och Björk.

Den här klänningen känner ni säkert igen från Nobel, Där Alice Bah Kuhnke i särklass var kvällens bäst klädda. Designad och formgiven av Bea


Foto. Lotte Fernvall

Här nere kan ni se bilder från Lady Gagas video G.U.Y

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.