Ett nytt sätt att gå på powerwalk – Filippa Rådin
filipparadin

Filippa Rådin

Ett nytt sätt att gå på powerwalk

Nu när Anja och jag har hittat glädjen igen att vara ute och power promenera tillsammans ser vi också så mycket skräp som folk bara dumpat ute. Är det så att vi bryr oss mindre om att ta med oss vår skit hem?

Vi försöker iallafall ha med oss en påse eller något annat smidigt att bära medan vi tränar så att vi kan plocka med oss skräp som ligger slängt ute i naturen. Det är en grym tillfredsställese att komma hem svettigt, tränad och samtidigt ha gjort något jättefint för naturen och för sin omgivning. Två goda ting på en och samma gång.

Tänk om vi alla började göra samma sak, vi plockar en påse full med skräp varje gång vi är ute och rör på oss. Förstå vilken skillnad det skulle göra? Allt det där vi ser på våra promenader som inte hör hemma i naturen har ofta en väldigt lång nedbrytningstid. Det där lilla tuggummit tar mellan 20-25år, medan en PET-flaska tar uppemot 450 år för naturen att ta hand om. Fattar ni, 450 år!! Vi pratar alltså om generationer bort som behöver leva med våran nedskräpning.

I vår familj är plogging (= träna och plocka skräp) inte bara en trend utan här för att stanna. Vad är det värsta ni hittat ute?

❤️ F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
filipparadin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.