Filippa Rådin

Så självklart!

I går citerade Ebba Von Sydorw Astrid Lindgren: ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv” och jag hoppas precis som Ebba att Astrid har rätt. Jag vill och tror att det är precis så. Kärlek, tid och uppmärksamhet. Idag är det allt för lätt att titta ner i telefonen eller datorn och mumla: ”Jag ska bara….” istället för att titta upp och ge sina barn 100% fokus. Vi missar så sjukt mycket som vi ALDRIG kommer kunna ta igen.

Det blev så glasklart för mig här om veckan när jag och Maxi målade om hemma ( Vilket jag skrev om HÄR)
Anja och jag har alltid prioriterat att ge våra barn mycket av vår uppmärksamhet så det i sig är väl inget nytt. men från den dagen när jag målade med Maximilian var det som att polletten ramlade ner ytterligare ett hack för mig och från och med den dagen hittade jag ett nytt sätt att umgås med min son. När jag aktivt sitter ner bredvid honom utan att göra något annat än att vara delaktig i hans målning, då öppnar vi nya dörrar. Min lilla prins och jag!

Det är precis som när jag sitter på golvet och målar med Maxi, precis samma känsla infinner sig när vi är här uppe i fjällen. Här byter vi vardagshets mot att tiden känns dubbel, hinner läsa ut en bok tillsammans med vår 12 åring, spela ”finns i sjön” tills alla är less och måla tills färgen är slut i pennorna.
Tillfällena som ger oss möjligheten att stanna upp, se våra barn med andra ögon är ovärdeliga och det finns inget som får mig att tvivla på Astrids ord.

Så självklart!
Ta han dom varandra ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. Karin

        Jag tänker så här. Ellos säljer kläder sydda i utvecklings länder där folk jobbar för dåliga löner och inte allt för sällan rapporterar media om barnarbetare på fabrikerna. Varför gynnar ni sånt? Ni är ju unga, duktiga företagare som har framtiden för er. Så varför satsar ni inte på hållbarhet?