Filippa Rådin

6 tips till ett inspirerande lekrum

Inlägget innehåller annonslänkar/adlinks

Nu står det färdigt! Åh jag älskar vårt nya lekrum! Det finns så mycket fina detaljer och strukturen i skåpen med spel, målar grejer och pyssel har blivit så lätt tillgängliga för barnen och det roliga är att efter att det blivit klart har det varit grym lekaktivitet här.

1. Sänghimmel.Det här med sänghimmel och böcker, vilken grej! Både Maximilian och Elvis går självmant in och lägger sig och läser och bläddrar i böcker. Sjukt mysigt! Egen bokvila och paus i vardagen. Precis vad vi som mammor önskar, Jag vill som förälder göra allt för att elda under våra barns intresset för böcker. Och det här var ett bra drag som var Anjas ide från början, utan hennes uppslag skulle jag nog inte ens tänkt tanken på vilken mysig detalj det skulle bli. Sen att vi satte ljusslingan inuti tältet blev extra bra. både hög mysfaktor och belysning när man sitter och läser.

2. Den underbara lilla kaffeservisen har fått sig sin plats, Både Elvis och Maximilian jublar. Deras mammor är noga med sitt kaffe, Anja och jag är på ständig jakt efter den perfekta kaffebönan och har gått kurser hos världsmästarbaristor osv så det är väl inte helt konstigt att våra barn tycker om att servera låtsas kaffe till oss. Framför allt Maximilian tycker om att det dessutom är olika mönster i kaffet, typ ett hjärta, precis som när hans mammor gör eget kaffe

3. Fia med knuff och fina figurer och djur. Elvis som både kan räkna och läsa insåg snabbt att han även kunde få briljera i det här spelet inför Maximilian. En lite bättre storebror som kan lära honom hur man spelar och räknar. Ha ha ha ni ska se honom, hela hans kroppsspråk signalerar att han kan mer än sin lille bror

4. Ramarna med barnens teckningar. Tidigare har vi haft en vägg i köket som varit under ständig förändring vartefter barnen kommit hem med nya ritade alster,
Men sedan en tid tillbaka har Elvis mer eller mindre ockuperat den med sina Pokemon pärlplattor vilket är superfint i sig men jag har saknat ha uppe alla barnens ritningar. Så det här med att skaffa ramar och måla dom i den färg jag ville och ha teckningarna här istället blev super. Barn blir stolta över att att vi uppskattar det dom själva är nöjda med.

5. Skåpet! Så härligt att ha en fungerande förvaring. Jag är typ kär i hur fina skåpen blev. Vanliga Ivar skåp från Ikea som jag har målat och tapetserat men den finaste tapet jag vet just nu. och av tapeten som blev över kunde jag dessutom klippa ut figurerna och sätta upp på väggarna.

6. Boklådan. som sagt jag vill ständigt inspirera barnen till att läsa och för att göra det måste det vara lätt tillgängligt att göra den här boklådan var egentligen till en början en provisoriskt förvaringsplats medan jag höll på att flytta runt alla grejer i rummet. Men jag insåg ganska snabbt att det skulle bli böckernas rätta plats.

Här kommer iallafall lite bilder från lekrummet och länkar till inköpsställen.

Sänghimmel, vimplar, balongspeglar, ljusslinga

Sittdyna/madrassramar

kaffeservis

Fiaspel

Matta

Nattlampa

Utklipp från tapet från Mrs Mighetto

Tapet, flygplanslampa

stapeltorn, gris 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Karlsson

    Wow vilket drömlekrum de blev- förstår att killarna är i ekstas 🤗🤗- så många fina detaljer. Mkt bra och genomtänkt 🤗🤗