Filippa Rådin

Farsdags tips

På söndag är dags att fira pappi och jag vill bara i all enkelhet tipsa er om en bok. som min fina vän Henrik Johnson är en del av. Boken heter, Till min son. En bok med pappors starka berättelser om det viktigaste i livet. Pappor som skrivit brev till deras söner som sedan samlats till en bok.

Henrik är en person i vår umgängeskrets som gör avtryck och jag har alltid imponerats av hans förmåga att sätta ord på tankar. Han säger själv att det här är bland det svåraste han gjort. Och jag förstår honom när han säger att det inte gått att skarva eller ens ljuga lite snyggt för att skildra verkligheten till det bättre den här gången.
– Alvar och Ed ska ju läsa och dom måste tro mig. Jag vill så gärna att de ska förstå när jag säger att alla de möter är ensamma, människor har bara olika sätt att dölja det, men att jag aldrig släpper dom.

”Hör men gör inte som jag säger” heter hans text vilken är en kärleksförklaring till den totala kärleken han känner när han ser sina söner. I den går det bla att läsa följande:
Nu står jag med ett barn som sover på parkeringen och vi ska åka hem tillsammans för första gången. Här är kärleken villkorslös. Den är elektrisk, och dess stötar domnar mitt hjärta. Vad som än händer kommer jag aldrig att sluta sätta dig först. En liten människa har gjort en annan människa större, det måste vara kärleken som känns.

Förutom Henrik är författarna vana berättare, men från olika håll med det gemensamt att alla är pappor till söner. Theodor Kalifatides, Augustin Erba är redaktör, Olof Lundh ser vi på fotbollen på TV4 och Kalle Lind från succépodden ”Snedtänkt” som även sänds på P1 är några av de som delar med sig.

Förutom Boken Till min son tycker jag som alltid att att den viktigaste presenten man kan ge är en present i UNICEFs gåvoshop, just nu pågår det många katastrofer och därför är det ett perfekt tillfälle att ge en gåva som räddar barns liv. Här är länk direkt till gåvashopen 

Kram ❤️F

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.