Filippa Rådin

Det blir inte alltid som man tänkt

Nu har vi varit här mer än en vecka, Tanken var att stanna några dagar vid kusten vid min fasters hus för att komma in i tidzonen och värmen. Men efter att Maximilian blivit sjuk och strul med boende blev det några extra dagar här. Farmor började bli orolig att vi inte skulle komma.  Det är lite svårt att kommunicera när hela släkten är involverad. Vi var mest oroliga att komma med någon smitta till min 93 åriga farmor och ställa till det ännu mer för henne.

Maximilian har blivit sämre för varje dag som gått sedan vi kom hit och här om natten var han så dålig att han hostade sig igenom en hel natt. Samma natt som han började hosta konstant var det ett värsta regn och åskoväder man kan tänka sig. 50 mm regn på några timmar. Blixtrarna avlöste varandra så det i stort sett var ljust ute hela natten. Om regn och åska i Sverige kan ibland kan vara häftiga så är det helt sjukt hur det kan bli här.

Alla var vi som sagt lite förkylda när vi åkte över och precis innan vi åkte kände vi lätt oro över att Maximilian skulle börja hosta ordentligt och vi behövde se till att hans astmamediciner var vid rätt dos och även att han hade rätt mediciner. Man vill ju gärna inte behöva besöka sjukvård när man åker utomlands.  Men efter en några dagar här blev han sämre och en natt med ihållande hosta kände vi oron började bli stor för lunginflammation. Något som är helt fantastiskt är att man kan ringa SOS international och den hjälp man behöver. Även om jag har släkt här så kändes det bra att ringa SOS för att dels göra rätt för försäkringar och andra instanser Men även höra vilket sjukhus de rekommenderade.  Efter ett samtal så hade vi en adress till en stad som ligger nära här.

När vi skulle försöka ta oss till sjukhuset i Punta Del Este fick vi vända bilen flera gånger då vägarna var förstörda eller översvämningar. Ni fattar ju att Anja såklart var sugen på att se vad bilen gick för och satsa över en flod…. Men med bilen fylld av ungar, där en var sjuk och dessutom och bilen är en hyrbil så blev det ett blankt nej från min sida! Det hade varit snyggt att fastna mitt i en flod!!
På ett ställe i Brasilien haglade det stora isbollar större en biljardbollar så vi kände oss ändå lyckliga över enbart ”lite” regn och åska,

När vi väl kom fram till sjukhuset var Maximilian ganska sliten. Feber och hostan hade tagit ut sin rätt. Man vet aldrig hur länge man får vänta på ett sjukhus och vad man får för vård, Men här gick allt smidigt. En liten väntan och sen kom vi in till en underbar läkare som gav oss fantastisk bemötande och vård.

Väl ute ur sjukhuset tog vi en sväng runt Punta Del Este, kollade in surfare och åt lite glass. När vi kom hem passade vi på att åka upp till min faster, se solnedgången och spana in stjärnfallet som skulle ske på kvällen . Ett händelserikt dygn som slutade under en magisk stjärnhimmel!

Kram på er! ❤️F

Jobbigt för en liten som älskar att bada att behöva vara helt påklädd

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Karlsson

    Usch då- tråkigt att Maximilian blev så dålig😥, men skönt att ni fick bra hjälp iallafall. Nu hoppas jag verkligen att ni får en härlig.fortsättning på er resa/ äventyr. Många kramar till er 😍😍