Filippa Rådin

Ingen begravning utan en jordfest

En dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva!! Det var orden vi gick in med i kyrkan.
Älskade fina Ida! Igår klädde vi oss i glada färger och trots tungt hjärta och ledsamhet i hela kroppen fanns även glädjen. Du bjöd inte inte till begravning utan till jordfest. Det säger allt om den du var. Din glädje till livet och allt runt omkring dig gick nästan att ta på. Känslan i kyrkan var ett bevis på hur mycket du berört oss alla, hur mycket kärlek du spridit under din tid här på jorden.

Det är då ta me faaan vad cancer är en helvetes jävla skit sjukdom!! Men i din anda ska min känsla inte stanna i bitterhet och sorg utan glädje till livet, glädje till min familj. Jag har forfarande inte så många ord , svårt att greppa alla känslor från gårdagen och ta in den kärlek och sorg som fanns i kyrkan. Tomas , Carmen och Enrique sa farväl till sin älskade fru och mamma för sista gången, jag gråter av smärtan för deras skull. Att inte ha kvar sin livskamrat eller mamma i vardagen måste vara så fruktansvärt smärtsamt.
Just nu mina vänner är det så in åt h-vetet tungt och jag har ingen bra dag, därför blir inte dagens inlägg så långt. Jag hittar helt enkelt inte orden att skriva. Det är som att det mesta fastnar som en klump i bröstet och tar all kraft jag har. Men om ni vill läsa mer från gårdagens jordfest har jag länkat till Expressen som intervjuade oss direkt efter ceremonin.

-Anja och Filippa hedrade Ida: En krigarinna! – Expressen 

Stor stor kram tiller alla ❤️ F

Några av Idas målade tavlor stod framme i kyrkan

En tavla till Enrique. en till Tomas och en till Carmen ❤️

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Bästa Filippa,
  Så fint inlägg om er fina vän Ida 💕
  Hon inspirerade verkligen och var så positiv av det jag såg när jag följde henne på sociala medier.
  Har tänkt på henne och hennes familj så mycket och på er såklart.
  Kan inte annat än ändå säga ”fuck cancer”, ”burn cancer”, hemska sjukdom.

  Hoppas du har det bra Ida 💕

  Kärlek och kram till dig Filippa ❤️