Filippa Rådin

Alla detaljer galakläder

Godmorgon alla underbara ni💕! Idag är det fredag, så skönt!
För precis en vecka sedan vaknade de vi upp till en fullspäckad galadag som verkligen blev helt underbar. Man kan väl lätt säga att det duggat tätt med galor för vår del den senaste tiden. Januari är lite av en gala månad. Glam och glamour maxad.

Det är verkligen helt fantastiskt hur engagerade och intresserade ni är av det jag skapar till Anja och mig. Era heja rop gör mig alldeles lycklig enda in i hjärtat! Jag hoppas ni förstår det.
Först ut tänkte jag presentera Idrottsgalans kläder av den enkla anledningen att jag måste hinna fota lite mer detaljer på plaggen från Elle. För att ni ska få en bättre överblick på hur dom enstaka delarna såg ut. Men Elle-galans kläder kommer upp på bloggen till helgen.

Hur jag tänkte?
Ofta när jag stylar Anja, och mig själv för den delen också, försöker jag använda mig av det vi redan har, förbättra, förgylla och göra nytt. Det är något som utmanar mig mest. Älskar när jag hittar orörda kombinationer där jag kan addera något litet eller något nytt men inte behöva köpa allt från grunden.
I år har jag dessutom haft ovanligt ont om tid att fixa våra outfits då jag varken haft ork eller inspiration till att hitta något lustfyllt spår att gå på. Men så plötsligt öppnar sig mitt kreativa sinne och så går det bara av farten och så här såg det ut i måndags.

Jag visste att jag ville ha asymmetriskt, lång kjol med släp, gåsfjädrar och pärlor. Och eftersom jag hade en dyr gammal kjol, som jag typ inte använt, med just sånna fjädrar som jag ville ha sprättade jag sönder kjolen för att plocka fjädrarna och syn fast dom på min topp. Resultatet blev perfekt, precis som jag tänkte mig. Till det använde jag mig av ett siden/ cashmere tyg som Eva sydde kjolen av OCH… ni har sett det förr…  mitt, i särklass bästa köp någonsin. Mitt älskade skinnskärp! Det sätter alltid pricken över i:et. Jag älskar det, och jag har tänkt många gånger, vad skulle jag göra utan det? Förmodligen löst det på något annat sätt men man ska aldrig vara rädd för att slita ut sina ”darlings”. Hela looken blev ju såklart fulländad av vår bästa Fanny (@FacebyF)
Jo! Just det ! Under kjolen adderade jag, i sista sekund, min välanvända tyllkjol för att få mer volym på kjolens nederdel

Anja då? Jag ville att hon skulle få bära vitt som är en av vårens stora färger. Så jag rotade fram en fantastisk skjorta sidenorganza som vi köpt på Massimo Dutti och som hon använt tidigare, bla under OS. För att göra skjortan mer gala bytte jag knapparna mot strassörhängen och adderade en tyllkjol som vi hade sedan tidigare men jag tyckte kjolen hade aning för lite tyll så vi sydde en extra tyllkjol som vi satte satte ovan på den gammla. efter det kände jag mig mer nöjd med volymen på kjolen.
Skorna hon bar köpte jag till henne till vårt bröllop men dom har inte kommit till användning tidigare så jag blev så glad när jag insåg att dom skulle passa perfekt till hennes outfit till idrottsgalan. Även hon såklart fick sin oslagbart snygga look på hår och make av Fanny.

Som ni ser överallt just nu är det just stora kjolar, fjädrar och tyll i alla dess former som går på catwalken och det är något visst med att få känna sig som en prinsessa. Jag älskar verkligen mängden tyg som en tyllkjol levererar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Du är fantastisk med allt du gör Filippa. Ni är så fina jämt. Bara strålar om er.
  Jättekul att få ta del av allt jobb bakom med.
  Tack för du delar med dig 💕
  Trevlig helg
  Kram Sandra

 2. Ninni

  Ni är så vackra… på utsidan och insidan.
  Jag inspireras av er energi…. det finns så mycket kärlek….kärleken mellan er och kärleken till era fina barn. Det finns liksom nån form av harmoni som ni ger uttryck för och fet tilltalas. Kramar

 3. Anita

  Supersnygga båda två. Så roligt å få höra om tänket bakom kläderna. Du är fantastisk duktig. Ha ei härlig helg