Filippa Rådin

Arbetet bakom kläderna på Elle-galan

Wow, vilken härlig respons på gårdagens inlägg om våra kläder på idrottsgalan. Det är så kul att ni gillar det jag gör. Tack för allt underbara ni💕!
Igår lovade jag fortsättningen och här kommer kläderna från Elle-galan, galornas gala när det gäller glam och glamour. Där alla gjort sitt yttersta för att för att representera sig själv och lite till, på olika sätt. Ibland tänker jag att det skulle vara sjukt kul att stå vid sidan om ”mattan” och bara njuta och se alla komma och gå.

I år hade jag ångest upp till tänderna för min egna outfit, Anja var jag tidigt klar med, men med min egna famlade jag i mörkret enda till sista timmarna innan jag gick ut på mattan.
Kvällen innan gick Anja och jag till East för att äta middag och träffade Camilla Läckberg och Mia Törnblom, jag var allmänt ganska låg. Men en timme med intensivt kackel med dom där power kvinnorna gav mig ryggrad nog till att erövra mig själv. Helt plötsligt kände jag mig helt lugn inför att jag inte hade en aning vad jag skulle ha på mig på årets viktigaste modegala. Så skönt att hitta tillbaka till sin egna kompass…Det finns viktigare saker i livet vilket påminde mig själv om att  jag visste att jag skulle känna mig FAB dagen efter.

Jag hade med mig lite olika allternativ till Stockholm men det var inte förrän två timmar innan jag hittade dom ultimata skorna, ibland är det stressigare än vanligt, ha ha ha. Slutresultatet ser ni längre ner.

Anja då? Jag gick som vanligt ner i källaren för att rota i garderoben och se om jag hittade något. Det gick snabbt, det var som om något förberett allt för mig. En gammal Ida Sjöstedt topp, en gammal plisserad H&M kjol och mina manschetter från en välanvänd gammal klänning, från min egna design.
Det som behövdes var en svart tyll kjol och lite omsömnad. Så jag åkte ut till min kära Eva och vi provade allt för att sy in, sy om och sy en tyllkjol. Där satt det. Anja var sååå fin!

Allt toppades som vanligt av Fanny ( @facebyF) med hår och make

Det behövdes addera ett knytband och rosett i midjan, göra toppen till omlott och sy fast manschetterna.

Pärlörhängen med attityd fick pryda öronen

Jag läste någonstans att jag hade en svart sidenklänning. Det kan man tro men sanningen är den att jag hade tvådelat. För min del blev det alltså min gamla trenchcoat inspirerande inomhuskappa till en kjol som var det enda som jag visste med säkerhet att jag skulle bära. En kjol med efterveck i ullsilke och knytskärp som Eva sydde upp efter mina direktiv inför Elle-galan. Älskar kjolen och tror att jag måste sy upp fler i andra färger 😊

Mina örhängen var egentligen ett par där pärlsmycket hängde i en liten ring, ganska tight under örsnibben. Ni ser dom små ringarna på bilden bredvid dom större. Men det kändes lite för ”snällt” så jag bytte ut dom små ringarna mot betydligt större som tog för sig mer. 

Skorna, Hittade mina blivande favoritskor kort innan jag skulle vara klar. Jag köper aldrig skor om jag inte känner 100%. Dom måste vara både snygga och sköna 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Du är ett föredöme vad gäller att återanvända och hitta nya kombinationer av ”gamla” plagg. Allt för många köper nytt till varje tillställning istället för att hitta kreativa lösningar med det som redan finns som utgångspunkt.

  1. filipparadin

   Oj, TACK vad fina ord och vad roligt att du tycker om det jag gör! Faktum är att dom flesta har så mycket mer intressanta garderober än vad dom själv förstår 😊. Kram F

 2. Sandra

  fantastiskt du är, så himla duktig. Verkligen kul att få ta del av allt.
  Så fina båda du och Anja.

  Trevlig lördagkväll
  Kram Sandra