Filippa Rådin

5 tips för att klara en kväll i höga klackar

Hur gör jag för att klara en helkväll i höga klackar?. Svar: Det gör jag typ inte, eller snarare jag har slutat att driva mig så långt att jag typ gråter av smärta när jag tar av mig skorna för att fötterna gör så förbannat ont. Istället har jag börjat hitta bättre lösningar för mig själv.
Jag ska erkänna att i dom bästa av världar skulle jag önska att jag kunde gå en helkväll i supersnygga och high heels, för det är det snyggaste jag vet. Men den världen finns inte i min verklighet om jag dessutom ska ha en kul kväll och inte dö på kuppen. På Elle-galan tex bytte både jag och Anja skor när vi skulle ut på dansgolvet för att vi verkligen skulle kunna röja loss och dansa, det hade aldrig hänt om vi inte haft med oss ombyte.

1.  Ha alltid extra skor när du går på fest. Om du har planerat lite innan och köpt några lågskor som du gillar kommer du att känna dig lika fin och sjukt mycket mer avslappnad resten av kvällen

2. Ett tips som jag läste på Whowhatwear och som faktiskt gör skillnad på mig är att tejpa ihop tredje och fjärde tån (räknat från din stortån) med kirurgtejp för att lätta trycket på den nerv i foten som utsätts för påfrestning när du går i klackskor. Det här är ju givetvis absolut snyggast i en sko med täckt tå.

3. Använd gelinlägg! Det finns en mängd olika inlägg ute på marknaden och säkert lika många åsikter om vad som passar bäst. men jag väljer alla gånger halvinläggen, som dämpar trycker under trampdynan.

4. Köp ett par Stina J skor med inbyggt ortopedisk inlägg och känn skillnad på sko och sko.

5. Köp aldrig en sko som inte är skön i butiken, den kommer inte bli skönare med tiden och definitivt inte skönare under kvällen. Låt ditt skoköp ta tid och prova dig fram tills du hittar den rätta för dig.

Här nere ser du vilka skor vi hade med oss till Elle-galan

Lycka till med fötterna 😘 F

Anja bar dom svarta höga på Elle-galan så långt hon orkade men bytte om till dom glittriga lite senare för att spara fötterna.

För min del hade jag mina nya supersköna svarta skinn och lackskor, men hur sköna dom än var skulle jag inte klara av att röja på dansgolvet. Därför bytte jag om till ett par loafersinspirerade lågskor som jag kunde plocka ut ur garderoben när det var dags att göra entre på dansgolvet😊. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia

  Så klart alltid sköna dansskor till efterfesten men annars tycker jag att det verkligen hjälpt att ha gått mycket i klackar lite innan festen. Så musklerna liksom är formtoppade. Har man ett kontorsjobb så är det perfekt för uppdraget.

  1. filipparadin

   ha ha ha underbart att ”formtoppa” musklerna men visst är det så fötterna vänjer sig om man går mycket i högklackat. 😊 kram F

 2. J

  Så bra tips verkligen! Ska prova tejpen! 😊 Jättekul att följa hur du tänker kring styling och accessoarer. Har inte själv lagt så stor vikt vid det förut men ska tänka på det framöver. Det gör, som du säger, stor skillnad för helhetsintrycket och får ”gamla” kläder att kännas som nya! Tack för inspiration! 😊👍🏻

  1. filipparadin

   vad roligt att du känner så för det går verkligen gör mycket med man redan har. 😊 Lycka till! Kram F