Filippa Rådin

Jag kommer att stortrivas i mitt nya kryp in!

Söndag och solen gassar in genom fönstret utanför börjar snön smälta och man ser det klassiska dropparna. Än är det länge kvar till  riktig vår här uppe men små vårtecken har vi allt. Alltså när våren sakta börjar gör sig till känna efter en vintern… finns det något mer underbart? Hela jag fylls av lycka!. Det bästa med att vi går mot ljusare tider är ljuset och att dagarna känns längre sen att man med vårljuset inser att fönstren är skitigare än vad som är tillåtet får man ta.

På tal om skitiga fönster. När är det dags att sätta in fönstertvätt stöten efter en vinter? Jag velar alltid om när det är dags, man vill ju liksom inte tvätta dom för tidigt  så att dom blir skitiga igen och samtidigt är det ju helt underbart med rena fönster… har ni någon bra riktlinje? Efter att dom har sopat gatorna kanske… men då får man å andra sidan vänta i evigheter.

Idag har jag gett mig själv något som jag har väldigt svårt med, egentid. Anja och jag har ett nytt kontor där jag har fått en egen ateljé, sjukt lyxigt. så den senaste veckan har vi lagt all tid på att försöka få iordning. Jag har packat upp allt mitt material och fixat iordning. Och idag var det dags att för första gången börja jobba  och skapa. Det känns så overkligt på något sätt att jag nu mer har tokordning på alla mina grejer, att symaskinerna kan stå uppe och framme hela tiden och att jag lätt kan se vad jag har. Herre gud vad jag har saker! Vad jag har samlat på mig grejer under lång tid. Och vad kul jag kommer att ha i min alldeles egna ateljé!

Hoppas att solen har skinit på er med! Kram F

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anneli

  Härligt med egen atelje att kunna vara kreativ i och sedan kunna lämna stället och komma tillbaka och allt ligger kvar…Jo, fönstren fick sig en omgång här i början av veckan, men bara utvändigt för jisses så skitiga de var och nu är det som om man dragit upp ännu en rullgardin för ljuset blir alldeles speciellt genom nyputsade fönster. Den riktigt stora fönsterputsaromgången brukar jag vänta till efter att pollensäsongen är över för under den tiden blir det som en gul dammhinna med pollen på rutorna. Så blir det milt i Umeå igen så köp en Kärscher fönsterskrapa och dra några rundor på utsidan fönstren ska du se att under sker.

 2. Anneli

  Härligt med egen atelje att kunna vara kreativ i och sedan kunna lämna stället och komma tillbaka och allt ligger kvar…Jo, fönstren fick sig en omgång här i början av veckan, men bara utvändigt för jisses så skitiga de var och nu är det som om man dragit upp ännu en rullgardin för ljuset blir alldeles speciellt genom nyputsade fönster. Den riktigt stora fönsterputsaromgången brukar jag vänta till efter att pollensäsongen är över för under den tiden blir det som en gul dammhinna med pollen på rutorna. Så blir det milt i Umeå igen så köp en Kärscher fönsterskrapa och dra några rundor på utsidan fönstren ska du ske att under sker.

 3. Sandra

  Vad mysigt och bra att du har en egen altelje nu 😊
  Ja fönsterna är så smutsiga nu ser man, puh. Måste verkligen putsas snart men vill vänta lite till, känns lite tidigt än. Men också jobbigt att se all smuts när solen skiner så fint på den 😉
  Har ingen direkt riktlinje för när jag putsar fönster. Få se hur länge jag kan vänta till.

  Må så gott
  Kram Sandra